Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Intet sted. Intet » Pressen skrev

Pressen skrev

Et muligt møde der aldrig fandt sted

Bogen, som det er en sand nydelse at holde i hånden, er forsynet med en meget fin illustrationsdel af den danske kunstner Helle Frøsig. Illustrationerne er placeret først i bogen og stemmer med sine lysttonede sarte rokokkorum og lige så sarte og åbne landskaber, læseren til den sjælsmæssige rystelse og følelse af tomhed, som affødes af mødet med den nervedirrende digter Heinrich von Kleist, der sammen med den kvindelige digter Karoline von Günderode er bogens hovedperson. (...) Jeg håber, at forlaget Vandkunsten vil fortsætte serien med bøger i lige så høj kvalitet. For hvor er det en nydelse, når en bog er trykt på rigtigt papir, illustreret af en fornem kunstner og dertil ikke mindst indeholder ord og tanker, som sætter spor i læseren.

Mai Misfeldt, Berlingske Tidende, 11. november 2006

Snedker! Det var det, man skulle have været

Christa Wolfs roman om Kleist er et usædvanligt - og smukt illustreret - bogværk med ekkoer fra indtil flere svundne tider.(...) I Christa Wolfs højtravende poetiske og afgrundsdybe roman "Intet sted. Intet"(orig. Kein Ort. Nirgends, 1979) møder Kleist for første gang i sit liv en anden, der forstår, hvordan det er at gå hudløs ud i verden, plages af hver en lyd, blændes af hvert et lysskær, pines af den letteste berøring med luften. Karoline von Günderrode er stiftsdame i Frankfurt og digter, hvilket Kleist først finder højst pinligt. Har hun ikke noget bedre at fordrive sin kedsomhed med? (...) Hvad Christa Wolf bedriver i "Intet sted. Intet" er uhildede sjælestudier.(...) Der er en tilbageholdt desperation i stilen, en rystende inderlighed (...) "Intet sted. Intet" udkommer i Forlaget Vandkunstens serie med kunstnerisk illustrerede tekster. Helle Frøsig har lavet en billedsuite fra en mennesketom guldaldersalon, hvor konturer af stole og spejle opløses til punkter og stiplede linjer. Lægger man dertil den enkle, kølige opsætning af Christa Wolfs tekst i Niels Brunses strålende oversættelse, har man et usædvanligt bogværk.

Michael Lambæk Nielsen, Politiken, 28. oktober 2006.

Romantisk møde

En perle af tyske Christa Wolf i udsøgt indpakning (...) Forlaget Vandkunsten indledte sidste år sin serie af kunstnerisk illustrerede bøger med H.C. Andersens Fodreise fra Holmens Canal. Nu følges Andersen op af tyske Christa Wolfs næsten 30 år gamle roman Intet sted Intet . Bogen er tilrettelagt af bogkunstneren Sabine Golde fra Leipzig. Teksten ledsages af originalgrafiske arbejder af Helle Frøsig, træffende interiører og naturmotiver i stiliserede variationer. (...) Det er et litterært kammerspil, utrolig fint afviklet og smukt fordansket af Niels Brunse.

Thomas Thurah, Information, 26. oktober 2006.