Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Man tager en alligator - eller en leguan af passende størrelse

Man tager en alligator - eller en leguan af passende størrelse

Man tager en alligator - eller en leguan af passende størrelse. Udgivet november 2006. 1. udgave. 1. oplag. 144 sider. Indbundet. 169 kr. ISBN 87-7695-035-2.

Udsolgt

Tilrettelagt af Carl Zakrisson. Illustreret med fotografier, bl.a. fra Nationalmuseets Etnografiske Samling

Kogebogen Man tager en alligator eller en leguan af passende størrelse er en samling eksotiske opskrifter, indsamlet og prøvespist af forfatteren under rejser til fjerne egne.

Der er opskrifter på alt fra helstegt kamel til mus med fløde og bjørn i sursød sovs. Ikke mindst kapitlet med opskrifter på insekter vil ganske givet få læserens mundvand til at løbe.

Opskrifterne er alle autentiske, og mange kan med de rette ingredienser tilberedes i et almindeligt dansk køkken. Andre opskrifter kræver dog, at der forefindes en kraftig udsugning. Ikke alle hovedingredienser kan købes i et almindeligt supermarked, men med en storkalibret riffel og en jordomrejse er det ikke noget problem.

’Man tager en Alligator…’ er således et forsøg på at møde nye mennesker – og dyr – i køkkenet. Bogen er tænkt som en inspiration til den rejselystne, og er et studium i hvor vi som mennesker hører til, såvel i verden omkring os som i fødekæden.
Jesper Kurt-Nielsen har i sine mange år som rejsende indsamlet sine forbløffende opskrifter fra alle dele af verden. Mange af opskrifterne har i flere år været tilgængelige på forfatterens hjemmeside på internettet med 10.000 besøgende om måneden. Bl.a. har folk fra Grønland vist interesse for populære opskrifter på hval med champignon og stegt isbjørn. Andre søger særligt på insekter, drinks eller krybdyr.
Opskrifterne udkommer nu i form af en rejsekogebog for den nysgerrige gastronom. Den er illustreret med stemningsgivende fotografier, og har udstyr som en traditionel kogebog. Formatet passer til en god stor bukselomme, og prisen på 169 kr. ligger lige til en mandelgave.

Bon appetit!