Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tegneren Ib Andersen

Tegneren Ib Andersen

Anders Bodelsen, Georg Metz, Gert Posselt, Hans Edvard Nørregård-Nielsen, Hans Munk Hansen, Jens Frederiksen, Louise C. Larsen, Morten Thing, Paul-Philippe Péronard, Per Arnoldi, Per Marquard Otzen, Peter Stephensen, Simon Bang, Steen Ejlers: Tegneren Ib Andersen. Udgivet maj 2008. 1. udgave. 1. oplag. 312 sider. Hæftet. 399 kr. ISBN 978-87-7695-007-1.

Tilrettelagt af Steen Ejlers.

Udsolgt

24 x 32 cm. Tilrettelagt af Steen Ejlers med fotos af Jens Frederiksen.

En bog om tegneren, grafikeren og arkitekten Ib Andersen (1907-1969). Med 600 billeder og bidrag af en række forfattere.

Ib Andersen kom som få andre billedkunstnere til at præge dansk billedbevidsthed i det tyvende århundrede. Vel at mærke uden at gå ind i rollen ’billedkunster’. Hans produktion udfoldede sig i mange genrer fra den fri billedkunst til den mest disciplinerede brugsgrafik, fra arkitekturprojekter til dagsaktuelle kommentarer.


Opslag fra bogen

Ib Andersen er i dag interessant af mange grunde: Selvfølgelig på grund af hans mange fremragende arbejder. Men også fordi han kom til at repræsentere flere væsentlige sider af det tyvende århundrede. En tilsyneladende helstøbt person og alligevel splittet mellem mange poler: mellem intellektuel og kunstner, håndværker og forsker, og allermest mellem kulturpolitisk radikalisme og senere i sit liv en næsten eskapistisk kærlighed til et ’victoriansk’ formsprog.


Opslag fra bogen

Han var uhyre produktiv og hans udgangspunkt var uelitært. Han var derfor ikke bange for at arbejde inden for kommercielle rammer, tværtimod var det med til at drive hans produktion, uden at han satte personlighed og høje kvalitetskrav over styr.

I en kunstnerisk tradition med forgængere som Leonardo da Vinci og Johannes Larsen, blev også Ib Andersen udfordret af den natur, han skildrede, til kliniske undersøgelse i videnskabsmandens rolle. Der en særlig fremdrift i den kunstnriske udfordring: at kunne se nøgternt, se som om man intet ved - og så alligevel vide hvad der er værd at se!

Bogens bidragydere belyser Ib Andersens liv og værk og fortæller om deres personlige forhold til udvalgte billedværker.


Opslag fra bogen