Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Al Azhar

Al Azhar

Hans Munk Hansen, Jakob Skovgaard-Petersen, Johannes Pedersen: Al Azhar. Udgivet juni 2007. 1. udgave. 1. oplag. 143 + 106 + 56 sider. Harmonikabind i gul oaseged. 399 kr. ISBN 9788776950552.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, Åse Eg Jørgensen.

Udsolgt

16 x 22 cm, tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen og Carl-H.K.Zakrisson som tre adskilte bøger, bundet sammen i én harmonikabog i gul ægyptisk oaseged:

Den 14. juni udkom tre bøger om en af den muslimske verdens ældste og vigtigste institutioner, Al Azhar-moskeen i Cairo. De tre bøger udgør tilsammen det 14. bind i Carsten Niebuhr Biblioteket.
To førende danske islam-kendere, direktør, dr.phil. Jakob Skovgaard-Petersen og arkitekt, professor Hans Munk Hansen har skrevet nye bøger om henholdsvis al-Azhar-universitetets rolle i det 20. århundredes politiske historie i Egypten, og om moské-kompleksets bygnings­historie. De to moderne forfattere flankerer en genud­givelse af ”Al-Azhar”, skrevet i 1922 af professor Johannes Pedersen, det 20. århundredes vigtigste danske islamforsker.
De tre bøger er indbundet i et harmonikabind, en boghisto­risk leg med tre selvstændige bøger om samme emne.
Bindet er fremstillet af håndbogbindere i Cairo af gult oasegedeskind. En oase-ged er en ged, der har levet sit liv i en oase, hvor den har gnubbet sig op ad tornebuske og gamle bilvrag. Derfor er skindet blevet uregelmæssigt, men til gengæld er der ikke to bøger, der er helt ens.
Der er brugt 700 gedeskind til oplaget.