Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » 10-øren fra 1959 og andre mellemsteder

10-øren fra 1959 og andre mellemsteder

Søren E. Jensen: 10-øren fra 1959 og andre mellemsteder. Udgivet januar 2006. 1. udgave. 1. oplag. 212 sider. Hæftet. 199 kr. ISBN 87-91393-90-6.

Tilrettelagt af Anne Rohweder.

Køb

Tilrettelagt af Anne Rohweder. Med fotos af Per Bak Jensen.

15 år efter - sådan gik det. Se forfatteren fortælle om 10-ørens skæbne:

Dette er årets morsomste feriebog i skikkelse af P1-stemmen Søren E. Jensens essaysamling, "10 øren fra 1959 og andre mellemsteder".

Teksterne befinder sig i følge forfatteren i intervallet mellem tempereret tristesse og kvalificeret kedsomhed, da det bestemt ikke er ophidsende emner, der behandles: Nedlagte jernbaner, kiosklængsler, tombola- og tivoli­minder samt tarvelige spisesteder som den østtyske Restaurant am Aldi.

Segmentanalyser kommer her til kort, for vi ved ærlig talt ikke hvem bogen vil interessere. Til gengæld gør vi os forestillinger om, hvor den kan læses. Grafikeren Anne Rohweder har nemlig designet bogen på en sådan måde, at den matcher til omgivelser som et gammelt sommerhus ved Kvie Sø nær Grindsted; en Lars Larsen-liggestol i forteltet til et ældre villatelt samt ikke mindst en polsk togkupe, navnlig hvis toget er strandet i den midtpolske by, Kutno, hvor udsigten er så trøstesløs, at selv bogens omslagsfotograf, Per Bak Jensen, nok vil mene, at det er for meget af det gode.