Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Intet sted. Intet

Intet sted. Intet

Christa Wolf, Helle Frøsig: Intet sted. Intet. Udgivet oktober 2006. 1. udgave. 1. oplag. 128 sider. Indbundet. 399 kr. ISBN 87-91393-22-1.

Tilrettelagt af Sabine Golde, oversat af Niels Brunse, illustreret af Helle Frøsig.

Køb

Christa Wolf betragtes af mange som en af Tysklands bety­deligste forfattere. I hendes eneste historiske roman, Intet sted. Intet lader Christa Wolf to af romantikkens tidligt døde kunstnere, digteren Karoline von Günderrode og forfatteren Heinrich von Kleist, mødes i en næsten ordløs samtale med et borgerligt teselskab som kulisse.

Helle Frøsigs billeder til romanen består af bearbejdede fotos, tegninger og originaltrykte linoleumssnit. De er ikke illustrationer i traditionel forstand, men udgør et selvstændigt udsagn, en billedsuite som søger at fange det sansede i samtalen og udtrykke romanens nerve af eksistentiel rådvildhed og søgen.

Billedsuiten er i slægt med Helle Frøsigs installation, ”Hendes værelse”, som kunne ses hos Clausens Kunsthandel i Toldbodgade i 2006.

Bogen er tilrettelagt af bogkunstneren Sabine Golde, Leipzig, hvis arbejder har været udvalgt blandt verdens bedste. Den indgår i forlagets serie af kunstnerisk illustrerede tekster. Den første bog i serien var H.C. Andersens Fodreise fra Holmens Canal...”, illustreret af Cai-Ulrich von Platen, som udkom i 2005.