Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Intet sted. Intet

Intet sted. Intet

Christa Wolf, Helle Frøsig: Intet sted. Intet. Udgivet oktober 2006. 1. udgave. 1. oplag. 128 sider. Indbundet. 399 kr. ISBN 87-91393-22-1.

Køb

Med ledsagende originalgrafik af Helle Frøsig. Oversat af Niels Brunse og tilrettelagt af Sabine Golde.

Christa Wolf betragtes af mange som en af Tysklands bety­deligste nulevende forfattere. I hendes eneste historiske roman, Intet sted. Intet , som nu udkommer i bogform i Danmark, lader Christa Wolf to af romantikkens tidligt døde kunstnere, digteren Karoline von Günderrode og forfatteren Heinrich von Kleist, mødes i en næsten ordløs samtale med et borgerligt teselskab som kulisse.
Helle Frøsigs billeder består af bearbejdede fotos, tegninger og originaltrykte linoleumssnit. De er ikke illustrationer i traditionel forstand, men udgør et selvstændigt udsagn, en billedsuite som søger at fange det sansede i samtalen og udtrykke romanens nerve af eksistentiel rådvildhed og søgen.
Billedsuiten er i slægt med Helle Frøsigs installation, ”Hendes værelse”, som kunne ses hos Clausens Kunsthandel i Toldbodgade 9 i oktober 2006.
Bogen er tilrettelagt af bogkunstneren Sabine Golde, Leipzig, hvis arbejder har været udvalgt blandt verdens bedste. Den indgår i forlagets serie af kunstnerisk illustrerede tekster. Den første bog i serien var H.C. Andersens Fodreise fra Holmens Canal...”, illustreret af Cai-Ulrich von Platen, som udkom i 2005. Flere er under forberedelse til kommende år, bl.a. med billeder af kunstnerne Leonard Forslund og Ole Sporring.