Forlaget Vandkunsten » Kontakt

Kontakt

Forlaget Vandkunsten udgiver bøger, som vi selv synes er sjove eller interessante at læse - og helst begge dele! Det kan til gengæld også være næsten alt.

Teologisk Folkebibliotek er en serie mindre bøger om teologiske emner, udgivet i samarbejde med Teologisk Fakiultet ved Københavns Universitet. Bøgerne er introducerende, klart skrevet og henvender sig til den intelligente læser med overraskende sammenhænge og vinkler på verden, belyst gennem teologisk forkskning.

Carsten Niebuhr Biblioteket er en serie alment tilgængelige men højt kvalificerede bøger om islamisk kultur, religion og samfundsforhold, som forlaget udgav mellem 2003 og 2016 for C.L.Davids Fond og Samling og Carsten Niebuhr Afdelingen på Københavns Universitet. Bøger i serien kan købes enkeltvis i boghandelen eller i abonnement fra forlaget. Serien startede med Carsten Niebuhrs Rejsebeskrivelse fra Arabien og andre omkringliggende lande, og den sluttede i 2016 efter 28 bind med Anne Haslund Hansens bog, Niebuhrs Museum.

Et andet tyngdepunkt er bøger om musik, bl.a. Henrik Nebelongs roste oversættelser af Richard Wagners operaer og Toke Lund Christiansens morsomme tekster om musiklivet.

Vi udgiver desuden bøger om historie, kunsthistorie, oversat skønlitteratur fra mange sprog, poesi (ikke så ofte, men dog!) og af og til også dansk skønlitteratur. En særlig serie er forlagets Store fortællere i lommeformat. I 2016 præsenterede vi med Albrechts Koschorckes Hitlers Mein Kampf som første bind en serie, der sætter væsentlige samfundsproblemer til debat - og vi afrundede året med en litterær kattekalender for 2017. Den litterære kattekalender 2022 er netop udkommet og byder sig til med sol-op-sol-ned, kongehusets mærkedage og de tre store bogreligioners helligdage. Den første kalender (2017) medtog til overflod også to festdage for det israelske militær. Det skyldtes alene vores ukyndighed i hebraisk. Disse to særlige dage forsvandt allerede i udgaven fra 2018, men der er meget andet at fornøje sig med.

I mange år udgav vi en juridisk linie med hovedvægten på forsikringsret og erstatningsret. Inden for denne gruppe falder bl.a. tidsskriftet FED, Forsikrings- og Erstatningsretlig Domssamling. Disse udgivelser findes i dag på forlaget Karnov.

På Vandkunsten skal hver tekst tale med sin egen stemme. Derfor ser vore bøger forskellige ud. I 2006 modtog vi efter kun tre års eksistens F.Hendriksen-medaljen, som er en udmærkelse, Forening for Boghaandværk giver for særlig vel udført bogarbejde.

Fra 2004 til 2016 boede forlaget i et gammelt væveri på Lindgreens Allé 20C forrest på Amager. Fra 1. januar 2017 boede vi i et fredet hus på Nybrogade 28, lige rundt om hjørnet fra Vandkunsten, en af Københavns gamle pladser. Her var det planen et drive Københavns Litteraturhus med café, boghandel og allehånde arrangementer med udgangspunkt i bøger fra alle forlag og alle tider. Det gik ikke som planlagt, og i august 2021 flyttede forlaget tilbage til Amager.

Hvem vi er?

Forlaget Vandkunsten
Funkiavej 45

2300 København S

+45 5050 1474
CVR 4199 9977

info@forlagetvandkunsten.dk

IBAN: DK71 2000 6298 5858 61

BIC/SWIFT: NDEADKKK

Bank: Nordea
reg. 2291
6298585861