Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Khankans køkken - de 30 vigtigste opskrifter i syrisk og libanesisk madlavning

Khankans køkken - de 30 vigtigste opskrifter i syrisk og libanesisk madlavning

Fayez Khankan: Khankans køkken - de 30 vigtigste opskrifter i syrisk og libanesisk madlavning. Udgivet november 2004. 1. udgave. 1. oplag. 64 sider. Indbundet. 148 kr. ISBN 87-91393-05-1.

Udsolgt

- det dufter af Damaskus og smager af koriander.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen.

De 30 retter i Khankans køkken udgør tilsammen grundstammen i en stor madtradition, som fra Damaskus har bredt sig ud over verden, og som henter duft og smag fra gennemgående ingredienser som olivenolie, hvidløg og koriander.

Opskrifterne er nemme at følge. Med Khankans køkken ved hånden kan man lave alt fra enkle dips og vegetariske hverdagsretter til smukke, sammensatte festmiddage med kød og søde desserter.

Tabbuleh - den mest berømte salat fra Middelhavet, med persille og mynte.

50 g fin bulgur, 205 g tomater, 1 rødløg, 1 stort bundt persille, 1 bundt friske mynteblade, saften af 1 citron, 1 hovedsalat, 5 spsk. olivenolie, krydderier: 1 tsk. salt, evt. særligt tabbulehkrydderi som kan fås hos arabiske grønthandlere.

Tomater, løg, persille og frisk mynte hakkes fint med en kniv.

Bulguren lægges i blød i ca. 10 minutter. Vandet sies fra, og bulguren blandes med grøntsagerne.

Tilsæt saften fra citronen, olivenolie og salt efter behag lige før servering.

Retten serveres på et fad pyntet med salatblade lagt hele vejen rundt i kanten. Salaten bruger her som pynt, men i Mellemøsten benyttes salatbladene som en "ske" til at spise tabbuleh med.