Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Sæt teksterne fri. Bibelens rolle i gudstjenesten En debatbog med forslag til en Alternativ Anden Tekstrække og et ændret dåbsritual

Sæt teksterne fri. Bibelens rolle i gudstjenesten En debatbog med forslag til en Alternativ Anden Tekstrække og et ændret dåbsritual

Dorte Fabrin Beltoft, Else Rosenlund Korsholm, Gitte Buch-Hansen, Jesper Tang-Nielsen, Lone Fatum, Mette Gramstrup Hansen, Søren Holst, Troels Engberg-Pedersen, Willy Ole Christiansen: Sæt teksterne fri. Bibelens rolle i gudstjenesten En debatbog med forslag til en Alternativ Anden Tekstrække og et ændret dåbsritual. Udgivet marts 2023. 1. udgave. 1. oplag. 264 sider. limet. 250 kr. ISBN 978-87-7695-674-5.

Tilrettelagt af Per Baasch Jørgensen.

Køb

Sæt teksterne fri er en debatbog om tekstbrug og tekstfortolkning i gudstjenesten. Den er et bidrag til den diskussion om Folkekirkens liturgi, som landets biskopper satte i gang i 2019. Bogen præsenterer et forslag til en Alternativ Anden Tekstrække og et forslag til en ændret dåbsliturgi.

Desuden indeholder den en række artikler, som på forskellig vis argumenterer for en kritisk revision af den aktuelle højmesseordning med fokus på brugen af den apostolske trosbekendelse og brugen af bibeltekster som læse- og prædiketekster.

Hvis en antik bibeltekst skal komme til orde på ny i en aktuelt vedkommende prædiken, må tekstens særlige indhold og betydning sættes fri fra dogmatisk traditionalisme og kirkelig konservatisme. Men mindst lige så vigtigt er det at sætte tekster og prædiken fri af den liturgiske omklamring, som officielt blev etableret med Den Danske Alterbog, autoriseret i 1992.

Den såkaldte Epistelgruppe, som står bag denne udgivelse, blev dannet i efteråret 2017 i forlængelse af et kursus på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV).