Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Hvem er hun? Et liv som arkitekt, kvinde og indvandrer, genoplevet i erindringen

Hvem er hun? Et liv som arkitekt, kvinde og indvandrer, genoplevet i erindringen

Anna Maria Indrio: Hvem er hun? Et liv som arkitekt, kvinde og indvandrer, genoplevet i erindringen . Udgivet september 2021. 1. udgave. 1. oplag. 260 sider. Garnhæftet. 349 kr. ISBN 978-87-7695-638-7.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen.

Køb

Hvordan bliver god arkitektur til?

I denne bog lader arkitekten Anna Maria Indrio læseren komme tæt på skabelsesprocessen ved at fortælle om sit liv og arbejde fra 1960ernes studenteroprør til i dag, hvor hun kan se tilbage på prisbelønnede skoler, universiteter, museer og boliger. Mest kendt er måske værker som udbygningen af Statens Museum for Kunst, Teknisk Fakultet i Odense, Storstrøms fængsel på Falster, ”The Cocoon” – den berømte tilbygning til Natural History Museum i London og National Maritime Museum i Greenwich.

I Anna Maria Indrios fortælling er børnefødsler, formende ægteskaber og vilkårene for små tegnestuer lige så vigtige faktorer som store arkitektkonkurrencer og partnerskabet i C.F. Møller, et af landets største og ældste arkitektfirmaer.

”Det personlige islæt, det personligt erfarede [sender] en elektrisk strøm gennem fremstillingen. Tilsvarende kaster bogmanuskriptet lys over det at komme fra en italiensk kultur til et København, der endnu i 70erne var gråt og nedslidt. Der er nemlig også tale om en indvandrerhistorie og et udsagn om det at rumme to kulturer i sig. (…) Et læsende publikum får her et privilegeret indblik i en praktiserende arkitekts verden og de udfordringer den byder på. Der er tale om et kvindeliv i en internationaliseret verden. En verden hvor danske arkitekter eksisterer i et stort kredsløb, som Indrio har formået at spænde over.”

Professor Carsten Thau