Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Danmarks havekunst, bind 1-3

Danmarks havekunst, bind 1-3

Annemarie Lund, Hakon Lund, Lulu Salto Stephensen: Danmarks havekunst, bind 1-3. Udgivet juni 2020. 1. udgave. 1. oplag. 1284 sider. Indbundet i tre bind. 1490 kr. ISBN 978-87-7695-621-9.

Køb

"Et monumentalt pragtværk forfattet af tre af landets mest erfarne kendere af landskabsarkitektur"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kristeligt Dagblad

"I disse tre pragtbøger kan man nu dykke ned i de forskelliges tiders opfattelse og udformninger af haven, både som ide og et virkeligt sted lige nu og her, alt efter de strømninger og forestillinger der var og er om menneskelivet og mennesket i verden."

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nordjyske Stiftstidende

Ferie i Danmark? Forlaget Vandkunsten udsender den 17. juni DANMARKS HAVEKUNST, et genoptryk af et udsolgt pragtværk om havekunstens udvikling i Danmark.

Kunsthistorikeren Hakon Lund fortæller i bind I om havekunstens begyndelse i Danmark, om de allertidligste haver til slotte og herregårde, om de første danske havearkitekter af betydning, Johan Cornelius Krieger, Nicolas-Henri Jardin og Johannes Wiedewelt og om overgangen til den romantiske have omkring 1780.

Kunsthistorikeren Lulu Salto Stephensens bind II omhandler perioden frem til 2. verdenskrig, en tid, hvor nye opgaver opstår i det sociale boligbyggeri, i kolonihaver, sommerhusområder, og villahaver samt på kirkegårde og i offentlige anlæg.

I bind III behandler havearkitekten Annemarie Lund tiden fra 1945 til i dag, hvor havearkitekterne blev til landskabsarkitekter, der medvirkede til udformningen af såvel grønne strategier og områdeplaner som torve, pladser og villahaver. Bind III gennemgår de store haveanlæg, der blev skabt efter krigen, og som vakte international opmærksomhed.

Bogblogger.dk

De tre vidunderlige bind lader os dykke ned i de forskelige tiders opfattelser og udformninger af haver, og giver et imponerende flot og omfattende billede af dansk havekunst. Blandt andet gennemgås hele perlerækken af Danmarks berømte haveanlæg, der sættes ind i deres kunstneriske og kulturhistoriske sammenhæng. Lige fra Liselund, Sophienholm, Fredenborg, Dyrehaven, Kongens Have og haven ved Bregentved Slot på Sydsjælland for blot at at nævne nogle af de allermest vidunderlige.

Anne Wehner, Bogblogger.dk, 15 november 2020