Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Da Nina vidste

Da Nina vidste

David Grossman: Da Nina vidste. Udgivet oktober 2019. 1. udgave. 1. oplag. 337 sider. Indbundet. 300 kr. ISBN 978-87-7695-581-6.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Hans Henrik og Rivka Uzan Fafner.

Køb

David Grossmans nye internationale bestseller, Da Nina vidste, er en roman om svigt og savn, nedarvet gennem generationer.

Efter Anden Verdenskrig blev Vera sat i en jugoslavisk fangelejr, fordi hun nægtede at erkende, at hendes afdøde mand var en forræder. Benægtelsen kostede hende ikke kun mange års slavearbejde i lejren, men også hendes lille datter, som blev fjernet fra hende.

Den halvfemsårige Vera, datteren Nina – bogens ofte fraværende og promiskuøse midtpunkt – og det voksne barnebarn Gili, rejser til hjertet af Titos jugoslaviske gulag for at se fortiden og hinanden i øjnene.

Beretningen om Veras trængsler i fangelejren er baseret på sande begivenheder, idet Grossman opbyggede et nært forhold til virkelighedens Vera, som ønskede, at han skulle fortælle hendes historie. Bogen er derfor ikke kun en nuanceret fortælling om forholdet mellem de tre familiemedlemmer - den er også vidnesbyrd om et stykke historie, som i mange år var skjult for offentligheden.