Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Det mørklagte attentat » Pressen skrev

Pressen skrev

Den fortiede eksplosion

Meget tyder på, at de to politikere [portugals forsvars- og premierminister] skulle fjernes, fordi de var begyndt at undersøge den ulovlige våbenhandel, som visse af hærens officerer styrede og tjente store summer på. Hvis disse er bagmændene, lykkedes planen, ingen blev retsforfulgt.

Mere spekulativ er Eva Henningsens teori om, at CIA og selveste Kissinger var involveret, fordi de to portugisiske politikeres undersøgelser truede med at afsløre den illegale våbeneksport til Iran, som den amerikanske regering havde gang i i et forsøg på at få løsladt de 52 amerikanske gidsler, som iranerne havde taget, da de stormede den amerikanske ambassade. En del af våbnene blev udskibet fra Lissabon.

[...]

Eva Henningsen indrømmer, at der ingen konkrete beviser er på amerikansk indblanding. Men hun vil heller ikke afvise teorien, og selv om hun skriver, at den tidligere CIA-mand, der vidnede herom, Oswald Le Winter, ikke anses for troværdig, så citerer hun ham bredt.

Men ellers holder bogen vand.

Bo Bjørnvig, Weekendavisen, maj 2019

Fortsat mystik om attentat, der kostede dansk kvinde livet

Der er skrevet flere bøger og lavet dokumentarfilm om ulykken og de implicerede, men fælles for disse er i al væsentlighed, at de ikke for alvor graver ned i sagen og dens mange aspekter.

Det gør Eva Henningsen med "Det mørklagte attentat", der foreløbig kun er udkommet på dansk.

Uffe Christensen, Jyllands-Posten, maj 2019

Lektørudtalelse

Det er rystende læsning, at et så vigtigt attentat i den grad mørklægges i mange år – og vel at mærke efter Nellikerevolutionen. Bogen er meget detaljeret, men dokumenterer grundigt sagen.

Vurderet af Per Månson, maj 2019