Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden. Fra et livs arbejde med flygtninge » Pressen skrev

Pressen skrev

Ny debatbog om dansk flygtningehistorie er skarp og nødvendig

Arne Piel Christensen og Knud Vilbys bog er udtryk for rettidig omhu.

Hvor flygtningedagsordenen i dag handler om paradigmeskift, og succes måles på antallet af stramninger, er det godt at blive mindet om, hvordan det organiserede arbejde med flygtninge begyndte for mere end 60 år siden.

[...]

Arne Piel Christensen er den, der mere end nogen anden har defineret, drevet og organiseret modtagelse og integration af 80.000 flygtninge i Danmark.

Dertil kommer opbygningen af et stort internationalt flygtningearbejde.

Imponerende og godt fortalt med personlige og spændende anekdoter undervejs.

[...]

Bogen er først og fremmest en nødvendig debatbog om flygtninge. Og Arne Piel Christensen er klar i mælet. Det er værdierne, der er på spil.

Og mere alvorligt ifølge Arne Piel Christensen er, at paradigmeskifte og stramninger ikke på nogen måde er svar på de virkelige udfordringer, Danmark og verden står over for.

Danmark har ikke længere den globale førertrøje, når det drejer sig om flygtninge og udvikling. Nu er det med Trump – kortsigtet og Danmark først!

Godt, at vi har fået denne bog som et korrektiv til den aktuelle flygtningedebat.

Christian Balslev Olesen, Altinget, marts 2019

Nye bøger fra flygtningenes frontmænd: Tonen har ændret sig kolossalt (dobbeltanmeldelse med Andreas Kamms Den store udfordring på Gads Forlag)

Det er to interessante og læseværdige bøger for alle os, der trænger til at å opfrisket historien om flygtninge i Danmark. Vi hører stort set ikke om de to forfatteres privatliv. Muligvis fordi de ikke har haft ret meget privatliv. Det fremgår klart, at posten som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp ikke er noget ni til fire job.

Lone Kühlmann, Berlingske Tidende, april 2019 (4 ud af 6 stjerner)

Fra succes og opbakning til krise og politisk strid (dobbeltanmeldelse med Andreas Kamms Den store udfordring på Gads Forlag)

Disse to bøger giver til sammen et godt indtryk af Flygtningehjælpens historie, af konkrete indsatser og selve organisationen, og så prøver de begge at forklare, hvorfor støtten til flygtningehjælp siden 1990’ernes slutning er blevet mindre. De supplerer hinanden på den måde, at Arne Piel Christensen skriver mere tydeligt om flygtningearbejdets værdigrundlag, men Andreas Kamms skildring er bredere, indimellem nærmest udpenslende [...]

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad, april 2019 (5 ud af 6 stjerner)

Lektørudtalelse

En spændende og engageret beretnig om et stykke samfundshistorie. Forfatteren lægger ikke skjul på egne holdninger til udviklingen i flygtningelovgivningen. Men den er afbalanceret, aldrig skinger, indigneret og ensidig, men præget af et pragmatisk, men også stærkt humanistisk og globalt orienteret perspektiv.

Vurderet til bred anskaffelse af Jytte Bræmer