Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Slowfox » Pressen skrev

Pressen skrev

Frisk luft på siderne (dobbeltanmeldelse med Susanne Jorns Ny og næ, forlaget Hovedland)

Kaaløs 116 sider halvtykke (af en eller anden håbløs grund violet bogstaverede) bog, Slowfox, bevæger sig dryppende, dalende ned ad siden.

Begge [bøger] har som krydspunkt små, slanke, luftige 4-6 linjer korte digte/digtafsnit, men det er i ekstremerne, som ekstremiteter, et ord henholdsvis en langlinje ad gangen, at de to værker træder i karakter – og desværre er det jo helt umuligt her på avissiden at yde visualitetens special effects retfærdighed; det ville kræve et helt opslag, mindst, og et sådan ansøger jeg hermed min redaktør om, men som det med stor, ond sandsynlighed fremgår, fik jeg et (sandsynligvis venligt) afslag.

[...]

Både Jorn og Kaalø er gode til fyndigt og kønt og sympatisk at holde deres copyrightede, poetiske personaer kørende, som fornemt demonstreret af deres forrige bøger, Jorns I relativiteten og Kaaløs Bobler og Mens lyset vokser, 2016 og 2015. I Ny og næ og Slowfox imidlertid undergraver de målrettet deres trygge portrætlighed med sig selv ved spadestik for spadestik at grave papiret stikkende snehvidere og snehvidere.

Lars Bukdahl, Weekendavisen, marts 2019

Glæden løber ud af begge øjne

Jeg var i begyndelsen bange for, at Kaalø med den ekstreme enkelhed, som han indimellem betjener sig af, ville sætte noget over styr.

Men dybest i eksperimenterne dunker en puls, en nerve, et nærvær.

[...]

Sten Kaaløs digte har mange lag. Jeg må fremhæve overskuddet, finurligheden.

Claus Grymer, Kristeligt Dagblad, marts 2019 (5 ud af 6 stjerner)

En fuser

Kaalø præsterer intet af litteraturhistorisk værdi med denne samling, men leverer et stykke pop tilegnet en doven læserskare, der helst ikke må finde sig konfronteret med krav, der kan kalde på et engagement dybere end det, der præsteres af kulturens metervarer.

Christian Stokbro Karlsen, Nordjyske Stiftstidende, april 2019 (2 ud af 6 stjerner)

Lektørudtalelse

En skøn digtsamling! Heri fanges det enkle, som forstås som noget stort og særligt, og det berettes med underfundighed og lune, fx når man falder i staver på Vojens station, mens man venter på bussen.

Vurderet af Poul Flou Pedersen