Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden. Fra et livs arbejde med flygtninge

Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden. Fra et livs arbejde med flygtninge

Arne Piel Christensen, Knud Vilby: Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden. Fra et livs arbejde med flygtninge. Udgivet marts 2019. 1. udgave. 1. oplag. 300 sider. Hæftet. 250 kr. ISBN 978-87-7695-568-7.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Køb

Arne Piel Christensen var generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp i en tid hvor vi troede på, at Danmark kunne gøre en positiv forskel i verden. Der var tolerance og vilje til at finde løsninger i internationale flygtningesituationer, og der stod international respekt om Danmark.

Danske værdier og udfordringer er præget af en dyb bekymring over, at danske regeringer har ført Danmark et helt andet sted hen. Tolerancen og overskuddet til at hjælpe andre er væk. Samfundet er blevet mindre liberalt. Vellykkede integrationsresultater tales ned. Og troen på, at forskellige kulturer kan berige hinanden, er væk.

Der er bred politisk opbakning til den stramme udlændingepolitik. ”Men hvis politikken er forkert, og hvis ikke den afspejler en dansk og international nødvendighed i forhold til de faktiske udfordringer, så bliver den ikke mere rigtig af at have en bred opbakning”, skriver Arne Piel Christensen.