Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Jin Ping Mei, bind 10

Jin Ping Mei, bind 10

Jin Ping Mei, bind 10. Udgivet oktober 2021. 1. udgave. 1. oplag. 270 sider. Indbundet i hvid thaisilke. 300 kr. ISBN 978-87-7695-221-1.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Vibeke Børdahl.

Køb

I Tiende Bog – sidste bind — er vi vidne til familiens forfald og undergang. Sladderen går blandt folk: “Så længe den galgenfugl levede, undså han sig ikke for at krænke
Himlen og overtræde enhver moral, tilrane sig rigdomme og føre et usædeligt liv — ikke mindst forførte han andres koner. Nu hvor han er død, bestiller enkerne ikke andet end at rage til sig. De giftesyge gifter sig. De, der rapser, rapser. De, der boler, boler. De, der stjæler, stjæler … Ordsproget siger:

‘Straffen kommer om tredive år.’ Men han får sin straf for øjnene af os — her og nu!”
FINIS

JIN PING MEI I VERS OG PROSA (1617) er Kinas Decameron — et erotisk-psykologisk mesterværk om den kinesiske Don Juan-skikkelse, Ximen Qing, og hans kvindelige modspillere, JIN (Pan Jinlian), PING (Ping’er) og MEI (Chunmei). Romanen udfolder sig i en velstående købmandsfamilie på 1200-tallet, men er formet af 1500-tallets livsstil. Spekulationer omkring forfatterens identitet har hidtil ikke ført til noget. Måske skal dets ophav søges i tidens mundtlige historiefortælling.

Måske er værket også disse års smukkeste? Det er indbundet i specialfremstillet silke, illustreret med 200 (ofte stærkt erotiske) træsnit efter originaler fra 1600-tallet og tilrettelagt af Allan Daastrup. Den danske Jin Ping Mei har næppe sin lige, og da oplaget er begrænset og alle 10 bind nu er udkommet, er det på høje tid at sikre sig et sæt!