Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Jin Ping Mei, bind 9

Jin Ping Mei, bind 9

Jin Ping Mei, bind 9. Udgivet oktober 2021. 1. udgave. 1. oplag. 228 sider. Indbundet i hvid thaisilke. 300 kr. ISBN 978-87-7695-220-4.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Vibeke Børdahl.

Køb

Niende Bog handler om nedturen. Ximen Qings familie og tjenestefolk står efter herrens død på gyngende grund. Forretningerne bryder sammen, og familien er i opløsning:

Til hvad nytte havde Ximen Qing fortjent alle disse meritter,

blot for at miste det hele til tølpere og banditter.

… Hvis I ikke ved hvad der siden sker, så
lyt til fortællingen i næste runde

JIN PING MEI I VERS OG PROSA (1617) er Kinas Decameron — et erotisk-psykologisk mesterværk om den kinesiske Don Juan-skikkelse, Ximen Qing, og hans kvindelige modspillere, JIN (Pan Jinlian), PING (Ping’er) og MEI (Chunmei). Romanen udfolder sig i en velstående købmandsfamilie på 1200-tallet, men er formet af 1500-tallets livsstil. Spekulationer omkring forfatterens identitet har hidtil ikke ført til noget. Måske skal dets ophav søges i tidens mundtlige historiefortælling.

Måske er værket også disse års smukkeste? Det er indbundet i specialfremstillet silke, illustreret med 200 (ofte stærkt erotiske) træsnit efter originaler fra 1600-tallet og tilrettelagt af Allan Daastrup. Den danske Jin Ping Mei har næppe sin lige, og da oplaget er begrænset og alle 10 bind nu er udkommet, er det på høje tid at sikre sig et sæt!