Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Jin Ping Mei, bind 7

Jin Ping Mei, bind 7

Jin Ping Mei, bind 7. Udgivet september 2019. 1. udgave. 1. oplag. 355 sider. Indbundet i hvid thaisilke. 300 kr. ISBN 978-87-7695-218-1.

Tilrettelagt af Allan Daastrup, oversat af Vibeke Børdahl.

Køb

I Syvende Bog oplever Ximen Qing et dødsfald, der er ved at tage magten fra ham. I omsorgen og sorgen ser vi uventede sider ved ‘vor helt’. Begravelsen, der udfoldes med al tænkelig pomp og pragt, hjælper ham til atter at komme på benene. Ximen Qing trøster sig med nye erobringer både blandt kvinder og i det officielle liv. Han er ikke den, der undslår sig for at deltage i magtelitens korrupte skalten og valten. Troskab og utroskab præger alle livets forhold. … Hvis I vil vide hvad der sker herefter, så lyt til fortællingens næste kapitel!

JIN PING MEI I VERS OG PROSA (1617) er Kinas Decameron — et erotisk-psykologisk mesterværk om den kinesiske Don Juan-skikkelse, Ximen Qing, og hans kvindelige modspillere, JIN (Pan Jinlian), PING (Ping’er) og MEI (Chunmei). Romanen udfolder sig i en velstående købmandsfamilie på 1200-tallet, men er formet af 1500-tallets livsstil. Spekulationer omkring forfatterens identitet har hidtil ikke ført til noget. Måske skal dets ophav søges i tidens mundtlige historiefortælling.

Måske er værket også disse års smukkeste? Det er indbundet i specialfremstillet silke, illustreret med 200 (ofte stærkt erotiske) træsnit efter originaler fra 1600-tallet og tilrettelagt af Allan Daastrup. Den danske Jin Ping Mei har næppe sin lige, og da oplaget er begrænset og vi nu kun mangler tre bind ud af de planlagte ti, er det på høje tid at sikre sig et sæt!