Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Dorte Karrebæk og bogen. En bibliografi » Pressen skrev

Pressen skrev

At skrive i billeder og tegne i ord

Dorte Karrebæk er en af de mest indflydelsesrige nulevende danske billedbogsillustratorer, og derudover er hun forfatter til en række originale fortællinger for de alleryngste såvel som for voksne læsere. Det er derfor helt på sin plads, når bibliografen Gunnar Jakobsen, der før har udgivet bøger om blandt andet Ib Spang Olsen, har givet Karrebæks illustratorskab sit eget værk.

Dorte Karrebæk og Bogen 1970-2018 bærer som undertitel genrebetegnelsen bibliografi, hvilket signalerer præcision og nørdet viden - hvilket der heldigvis er masser af - men ordet kunstnerportræt ville også have været retvisende (...)

Gunnar Jakobsens Dorte Karrebæk og Bogen 1970-2018 formidler et stort overblik over Karrebæks liv og værk, og bogen kan bruges og nydes af Karrebæk-novicer såvel som af kendere og billedbogseksperter.

Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen, 24. august 2018

Den nærsynede stregtegner med det store overblik

En stor og smuk og tankevækkende bog (...). Det er en bibliografi, som med akkuratesse og talrige illustrationer følger Dorte Karrebæk fra den spæde begyndelse - en rød trold i 1981 - til den seneste udgivelse (...).

Steffen Larsen, Politiken, 18. november 2018, fem hjerter ud af seks mulige

En klar morale

Dorte Karrebæk og Bogen 1970 - 2018 udmærker sig ved, at Karrebæk selv fortæller om sit liv. Karrebæk er uddannet tegner, men den humoristiske råstyrke, der ligger i illustrationerne går igen, når hun skriver om sit liv. (...) Tak for en smuk bog.

Bodil Christensen, Folkeskolen.dk, 20. september 2018 og Nordjyske Stiftstidende, 2. oktober 2018

Bibliografisk billedeksplosion

En visuel fornøjelse og den rene lystlæsning. (...) Der er flere grunde til, at denne bibliografi er blevet så vellykket: Den er overdådigt billedrig med store gengivelser i farver, og vi får hele Dorte Karrebæks billedunivers præsenteret.

Sonny Ankjær Sahl, Nyt for bogvenner, oktober 2018

Lektørudtalelse

Fyldigt billedmateriale er et krav, når der er tale om en grundig gennemgang af en visuel kunstners virke og produktion. Det krav opfyldes til fulde (...). Udstyret i den sædvanlige høje kvalitet, som præger udgivelser fra Forlaget Vandkunsten.

Vurderet af Sanne Craft