Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Jin Ping Mei, bind 5 » Pressen skrev

Pressen skrev

Sex, løgn og kina

Fra første til fjerde bind har vi fulgt apotekeren Ximen Qing og hans mange hustruer og elskerinder. (...)

Bind fem af Jin Ping Mei peger i høj grad bagud mod de fire første bind. Ximen Qing lever et liv i luksus og komfort. Side op og side ned fortælles om hans dårlige moral og overdrevne hang til sanselige fornøjelser. (...) Vi hvirvles ind i Ximen Qings begærlige verden, og alt, hvad der er sket i de fire første bind, bliver sat på spidsen, getaget og udpenslet til mindste detalje.

Bind fem peger heldigvis også fremad mod, hvad der vil ske i romanens sidste fem bind. Omdrejningspunktet er to personer, der på hver deres måde udstiller, hvilken person Ximen Qing er. (...)

Femte bind af Jin Ping Mei er ligeså imponerende oversat og opsat, som tilfældet var med de fire første bind. Med et år imellem udgivelsen af de enkelte bind kan det være svært at holde styr på de mange personer i romanen, men gode informative noter og en ypperlig navneliste bag i bøgerne er en kæmpe hjælp. Det er virkelig en fornøjelse at give sig i kast med denne roman, som ikke blot er blandt Kinas bedste, men også er formidlet på en så forbilledlig måde.

Lene Bech og Christian Nielsen, Danmark-Kina, nr. 110, 2018