Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Zeitgeist

Zeitgeist

Zeitgeist. Udgivet januar 2019. 1. udgave. 1. oplag. 396 sider. Indbundet. 300 kr. ISBN 978-87-7695-545-8.

Tilrettelagt af Viktoria Senderovitz .

Køb

Ejvin Rode vågner op i Sydengland i år 1890. Mærkeligt fjernt husker han sit liv som løstansat underviser i filologi pa Københavns Universitet - i det 21. århundrede. Uden at vide hvordan og hvorfor, er han rejst i tiden. Og det er kun begyndelsen.

Zeitgeist er en roman i den fantastiske genre, der udforsker temaer som tidens natur, paradokser, skæbne og valg. Romanens univers er en sammensmeltning af nyt, gammelt og helt originalt. Den trækker på både science fiction og fantasy – samt subgenren steampunk.

Om Zeitgeist skrev forfatteren Svend Åge Madsen til Jane Mondrup:

Tak for Zeitgeist. Selvfølgelig for den fysiske bog, men først og fremmest for indholdet. Jeg fór gennem den. Ja - fór og fór, man har jo også andre ting at foretage sig, og visse pligtlæsninger ved siden af.

Men fór når jeg kunne få lejlighed til det. Og var vældig underholdt. Må indrømme at de sidste 20-30 sider hensatte mig i en let eklysisk tilstand. Jeg vil i hvert fald nødig til eksamen i det ret vidtløftige tankespind til sidst.

Man blir kræsen i sin læsning med alderen, meget af det nye man møder har man set før. Men ikke zeitgeist-universet.

Og oplevede et vist venskab, eller i hvert fald interesse for nogle af de samme fænomener. Du skriver om en temporalfysiker, mens jeg sidder og skriver (ikke den næste der skal udkomme, for den er allerede indleveret og kommer i dette efterår) om en kronofysiker - deres institutter må da vist ligge tæt ved hinanden.

Jeg har for nogle år siden været i gang med et projekt, hvis arbejdstitel var: At hele tiden.

Bortset fra det der ligger i titlen var der ikke meget lighed mellem din og min - og så blev min altså henlagt til bedre tider? Men nu behøver jeg ikke ærgre mig over at det ikke blev til noget, da jeg har set hvor stort et apparat der skal til for at hele tiden.

Mange spændende tidsspekulationer. Og mange andre små perler undervejs. Bare et enkelt eksempel: 'det var snarere skyggen der kastede tingen end omvendt' - det ville jeg bestemt ikke have skammet mig over at have skrevet.

Så tak igen, mange gode hilsner og ønsker om at du får skrevet meget mere

Svend Åge, præ-læderhud