Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » 53 dage » Pressen skrev

Pressen skrev

Lektørudtalelse

En fortælling der føles ægte og som glider ind under huden på læseren. Forfatteren har gjort sit researcharbejde godt, og man føler, at man er tilstede på Rigshospitalet. Det gør at man tror på fortællingen, at den bliver et nærværende og klogt stykke "slice of life" (...)

Bør stå på alle biblioteker (...)

Vurderet af Jacob Holm Krogsøe

53 dage på neonatal

Sygeplejersker og læger beskrives med agtelse. Selvom hospitalet til tider er uforståeligt bureaukratisk, og personalet en gang imellem er vrisne og fortravlede, skildrer han deres jernvilje og empati. Beskrivelsen af Riget er det bedste ved bogen.

Viola Frøjk, Fyens Stiftstidende, 24. november 2017.

Bekymringskimet bliver plantet ved fødslen

At få et barn er en introduktion til livslang angst for, at der skal ske noget med barnet. Men hvordan er det, når barnet har fået fostervand med afføring ned i lungerne, ikke ilter sit blod ordentligt og er bleg og slap efter fødslen?

Det beskriver faderen i bogen 53 dage, som er en registrering af hans oplevelser med det meget syge barn, kæresten og ikke mindst personalet på neonatalafdelingen på Rigshospitalet. Efter 53 dage kender jeg stedet og dele af personalet temmelig godt. Bogen er en vejviser gennem nogle af de følelser, man kan gennemleve under et sådant forløb, når angsten for, at barnet ikke kommer igennem, ikke har nogen fremtid, er bærende. Faderen reagerer ved at melde den lille dreng ind i en eftertragtet lokal skole. Han skal overleve, han skal blive skoleegnet – og får derfor i den forbindelse et navn. Scott hedder han. Drengen får behov for ECMO-behandling, dvs. at hans blod skal iltes i en maskine udenfor kroppen, og det redder hans liv.

Forfatteren sanser stemningsskift, kroppe, personale, stemmer og adfærd som en seismograf under hele indlæggelsen. Også hans egne skiftende sindsstemninger får læseren bidder af undervejs. Meget læseværdig trods en lidt forstyrrende sidehistorie om arkitekten, forfatterens morfar, som har tegnet Rigshospitalet.

Jette Bagh, Sygeplejersken, #6 2018.