Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Isfahan. Stor arkitektur gennem et årtusinde » Pressen skrev

Pressen skrev

Persiens perle, paradis på jord

Den 88-årige danske arkitekt Hans Munk Hansen har samlet sit livs kærlighed til islamisk arkitektur i et mesterværk om byen Isfahan. (...)

Sådan kan de bedste bøger om arkitektur være øjenåbnende og gribe om sig, og nu tror jeg, vi er vidner til, at det sker igen lige nu og her for øjnene af os. Hans Munk Hansens ' Isfahan' kan måle sig med Ruskins ' Venedig', bogen er en født klassiker, som heldigvis udkommer på dansk og engelsk samtidig. (…)

Denne bog er et mesterværk, skrevet, tegnet og fotograferet gennem et langt og rigt liv af en af den danske nations store sønner. (…)

At gå ind i Hans Munk Hansens by gennem hans tekster, tegninger, og fotografier er som at gå med Claussen ind i drømmen, der har rejst sig en Vaar i Paris, da Verden blev dyb og assyrisk og vis. Eller: At tage til Isfahan med Hans Munk Hansen er som at tage til Venedig med John Ruskin. HANS MUNK HANSEN skriver i et andet toneleje end både Ruskin og Claussen. Han skriver lavmælt, fagligt, præcist, men sørger som Ruskin for at få forudsætningerne på plads (…)

DET HØRER MED TIL billedet, at bogen er mesterligt tilrettelagt af den dansk-svenske grafiker Carl Zakrisson. På vej gennem siderne føler man sig som shahen selv, der ikke ville undvære de farverige gøremål på maidanen ”og lod sig af og til køre rundt på pladsen i en lille pavillon på jul” (…)

Luk øjnene, tænk strukturen, og tag turen gennem Isfahan fra moské til basar til moské, fra fred gennem kaos til fred - og snart ved du ikke, hvornår du er mest vågen eller mest drømmende: Når bogen er åben, eller når bogen er lukket.

Bjørn Bredal, Politiken, 19. november 2017, Seks hjerter.

Lektørudtalelse

Inspirerende billedværk med klare beskrivende tekstafsnit, der giver et godt indtryk af forskellene på islamisk og vestlig byggeskik. Bogen tilføres en original, historisk dimension med forfatterens egne fotos fra 1955 til 2015. Ideel til rejseforberedelsen. (...)

Anbefales overalt, hvor der er interesse for bygningskunt.

Vurderet af Helle Winther Olsen, januar 2018