Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Tortur » Pressen skrev

Pressen skrev

Demokratiets sprække

Den italienske filosof Donatella Di Cesare har begået en væsentlig, men ikke uproblematisk bog om torturens genkomst. (...)

Torturen kender tilsyneladende ingen grænser, heller ikke i samfund, vi normalt karakteriserer som demokratiske. Dette er udgangspunktet for den italienske filosof Donatella Di Cesares lille, læseværdige værk Tortur, der har andre ambitioner end blot at ville forarges over civilisationens tiltagende barbari. For Di Cesare udgør spørgsmålet om tortur slet og ret »korsvejen, der adskiller to alternative fortolkninger af den aktuelle historie«. Med andre ord: Vores syn på tortur afslører vores syn på samfundet og det enkelte menneske. (...)

Trods det lidt for ivrige forsøg på at flå bukserne af staten som sådan er Tortur en overordentlig væsentlig bog, der minder os om, at det måske netop er i forhørslokalets mørke, ansigt til ansigt med den usleste massemorder, at vi må stå fast og undgå en tilbagevenden til naturtilstanden. Ikke for terroristens skyld, men for vores egen.

Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen, 10. november 2017.

Lektørudtalelse

(...) akademisk debatbog om et vigtigt emne for alle som tror på demokratiet.

Vurderet af Carsten Güllich-Nørby