Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Isfahan. Stor arkitektur gennem et årtusinde

Isfahan. Stor arkitektur gennem et årtusinde

Hans Munk Hansen: Isfahan. Stor arkitektur gennem et årtusinde. Udgivet november 2017. 1. udgave. 1. oplag. 240 sider. Indbundet. 349,95 kr. ISBN 978-87-7695-442-0.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Køb

Also available in English.

Hans Munk Hansens bog om Isfahan er en fremstilling i tekst og billeder af historiske broer, moskeer, markeder og paladser i en af den islamiske verdens arkitektonisk rigeste byer.

Bogens forfatter boede og arbejdede i 1950erne i Iran, og siden har Isfahan været et stadigt omdrejningspunkt i hans arbejdsliv som arkitekt og underviser. Han er igen og igen vendt tilbage til byen med kamera og tegneblok for at trænge ind i byens væsen og tusindårige arkitektur, som på forunderlig vis er bevaret bedre her end de fleste andre steder.

Alle bogens fotos, kort og planer skyldes forfatteren. Nogle af billederne er 60 år gamle og har fået patina, og deres værdi er bl.a., at de viser byen som den så ud før den blev en moderne storby. De gamle fotos fastholder en tid, som ikke længere findes. Bogens nyeste fotos er fra 2015 og viser blandt andet detaljer af Fredagsmoskeen, hvis komplicerede søjler og varierede hvælvinger må fascinere enhver, der får øjnene op for dem.

Bliver murstenenes grå-gule farve i Fredagsmoskeen nu rigtigt gengivet? Hans og Birgit Munk Hansen fotograferet den 19. oktober 2017 til trykstart af bogen Isfahan på Narayana Press, Gyllingnæs. Foto: Hans-Georg Schröder.