Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » På restaurant. Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie

På restaurant. Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie

Christoph Ribbat: På restaurant. Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie. Udgivet november 2017. 1. udgave. 1. oplag. 218 sider. Indbundet. 299 kr. ISBN 978-87-7695-502-1.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, oversat af P. Johan Lose.

Køb

Et restaurantbesøg handler ikke kun om mad. Siden de første etablissementer åbnede i Paris i det 18. århundrede har det også drejet sig om at se og at blive set, om opvisning af stil og distinktion, om følelsen at være sammen med fremmede og at være hjemme på samme tid. Historien om restauranten handler også om servitricer, tjenere og kokke som styrer slagets gang bag kulisserne.

I køkkenet, ved disken og ved bordet støder overbærenhed og hårdt arbejde, elegance og udnyttelse, kulturel mangfoldighed og racisme sammen. Uanset om restauranten er fornem eller beskeden, er den et spejl af det omkringliggende samfund.

Forfatteren trækker en rød tråd fra de første parisiske gourmetrestauranter over de første fastfoodsteder til nutidens mest innovative kokke. Han præsenterer en kosmopolitisk historie om restauranten som en fortælling i høj fart, klippet sammen af anekdoter.

I bogen gæsteoptræder blandt mange andre Ferran Adrià, Simone de Beauvoir, Paul Bocuse, George Orwell, Elvis Presley og Marcel Proust.