Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Erik Nyholm. Keramiske billeder

Erik Nyholm. Keramiske billeder

Troels Andersen: Erik Nyholm. Keramiske billeder. Udgivet oktober 2017. 1. udgave. 1. oplag. 225 sider. 350 kr. ISBN 978-87-7695-498-7.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Udsolgt

Erik Nyholm tilbragte mange år i og med naturen, før han helt helligede sig kunsten. Stentøjet blev hans foretrukne materiale. Hans fade og krukker er ikke brugsgenstande, men keramiske billeder, skabt i stadig søgen og dialog med naturens egne materialer. Han realiserede i sine sidste år desuden en række store skulpturer, der sprængte de traditionelle rammer for keramik. I samvær og som lærer inspirerede han en lang række keramikere og kunstnere, blandt dem Asger Jorn, Bjørn Nørgaard og Lars Ravn.

Bogens forfatter, Troels Andersen, er en central figur i dansk kunsthistorie og museumsliv. Han er internationalt anerkendt som førende ekspert i det tyvende århundredes tidlige russiske kunst, især Malevic. Han var med til at grundlægge det alternative kunstakademi, Eks‐Skolen, og grundlagde sammen med Asger Jorn Silkeborg Kunstmuseum, hvis leder han var gennem mange år.