Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Heinrich Böll. En påmindelse

Heinrich Böll. En påmindelse

Per Øhrgaard: Heinrich Böll. En påmindelse. Udgivet oktober 2017. 1. udgave. 1. oplag. 144 sider. hæftet. 250 kr. ISBN 978-87-7695-521-2.

Tilrettelagt af Peter Folkmar.

Køb

Til december ville den tyske forfatter Heinrich Böll være fyldt 100 år. Han var i sin levetid en af de mest læste samtidsforfattere, også i Danmark, hvor stort set alle hans bøger blev oversat, han fik Nobelprisen i 1972 – og han er efter sin død nærmest gået i glemmebogen.
Det er imidlertid alle gode grunde til at få ham ud af den! Ikke alene er Heinrich Böll en betydelig forfatter, men han er med mange af sine emner også en aktuel forfatter. Han er undertiden blevet kritiseret for for megen moralisme og for simpel persontegning, men denne introduktion til forfatterskabet vil vise, at kritikken ofte rammer ved siden af, og at der er tale om et væsentligt og rigt facetteret værk.
Bogen indledes med et "resumé på forhånd", som indkredser Heinrich Bölls temaer og hans stilistiske metode, derefter følger - korte– gennemgange af de centrale værker (Hvor var du, Adam?, Billard klokken halv ti, Gruppebillede med dame, Katharina Blums tabte ære m.fl.), og afslutningen er et genoptryk af en blandet nekrolog og anmeldelse fra Heinrich Bölls dødsår 1985.