Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Den legende borgermand. En embedsmands oplevelser i billeder, fotos og ord 1865-1948

Den legende borgermand. En embedsmands oplevelser i billeder, fotos og ord 1865-1948

Palle Ove Christiansen: Den legende borgermand. En embedsmands oplevelser i billeder, fotos og ord 1865-1948. Udgivet november 2016. 1. udgave. 1. oplag. 160 sider. Indbundet. 249,95 kr. ISBN 9788776954130.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Køb

Den legende borgermand giver et sjældent indblik i en københavnsk borgers liv og inviterer læseren med til et København, der ikke længere findes.

Efter succesen med De forsvundne – Hedens sidste fortællere, tager Palle O. Christiansen endnu engang livtag med danmarkshistoriens mere ukendte skæbner. I denne biografiske skitse gælder det kongelig kasserer Georg Alexander Christiansen, som vi følger fra de glade og ubekymrede ungdomsdage til livet som pligtopfyldende embedsmand og familiefar.

Trods et rutinepræget arbejde og et mådeligt ægteskab levede Georg ikke desto mindre et rigt liv som han malede, fotograferede og noterede i sine scrap-og dagbøger. Ved hjælp af disse efterladenskaber har forfatteren genkaldt et almindeligt menneskes hverdagsliv, drømme og erfaringer. Sådan var der i datidens København.