Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Nordisk charcuteri

Nordisk charcuteri

Jens Breinholt Schou: Nordisk charcuteri. Udgivet oktober 2016. 1. udgave. 1. oplag. Indbundet. 299,95 kr. ISBN 978-87-7695-354-6.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, illustreret af Hans Ole Madsen.

Køb

I århundreder har man speget, fermenteret, saltet, røget, tørret og syltet kød og fisk for at opnå lang holdbarhed. I dag er holdbarhed ikke nødvendigvis det vigtigste, men smagen og duften man skaber ved brug af de gamle metoder er stadig fantastiske.

Nordisk charcuteri er sprængfyldt med opskrifter på skinker, postejer, rilletter, patéer, pølser, rullepølser, røget fisk og kød og meget mere. Opskrifterne kommer fra hele Norden, nogle er gamle, nogle er nye, men i sidste ende stammer de fra en stor fælles europæisk tradition fra Lapland i nord, til Sicilien i syd og England i vest til Baltikum i øst.

Egentlig var charcuteri kun saltede, kogte eller røgede kødvarer, men begrebet bruges i dag i Norden i en bredere betydning om delikatesser eller velsmagende mad af fisk og kød. Denne bogs opskrifter kan bruges som inspiration til at fremstille sjov, god eller overdådig mad til hverdag og fest. Der kan laves mad efter opskrifternes bogstaver, efter opskrifternes grundidéer, eller ved at stjæle enkelte finesser til små fine retter.