Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Kobbermark

Kobbermark

Gyrdir Elíasson: Kobbermark. Udgivet april 2016. 1. udgave. 1. oplag. 144 sider. Hæftet. 199,95 kr. ISBN 978-87-7695-422-2.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Erik Skyum-Nielsen.

Køb

Kobbermark (2014) er en novellesamling af den islandske forfatter Gyrðir Elíasson, skrevet fra de forblæste flækker ved havet. Han er herhjemme allerede kendt for novellesamlingen "Mellem træerne", der sikrede ham Nordisk Råds Litteraturpris i år 2011.

I et komprimeret sprog fortæller Gyrðir Eliasson historier fra grænselandet mellem det vi kan se, og det vi kun kan ane. Den islandske natur er klangbund og ramme for de fortællinger, der ofte har den lille mand som hovedperson.

"Elíasson, der er blevet kaldt Islands anorektiske forfatter, har en meget kompakt fortælleform. Men novellerne bliver på ingen måde meningstomme, tværtimod. Historierne fortælles igennem et fåmælt, næsten nøgent sprog. Denne underspillede stil styrker tekstens humoristiske kvalitet. Det skarpe, næsten nøgne sprog, gør historierne umiddelbare og lettilgængelige. Elíasson sparer på de helt lange forklaringer og beskrivelser og præger i stedet novellerne med tragikomik. Det er opmuntrende for novellernes, ellers ordknappe, form." Louise Faldorf, Atlas.