Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Åh! Ernesto

Åh! Ernesto

Marguerite Duras: Åh! Ernesto. Udgivet november 2015. 1. udgave. 1. oplag. 34 sider. Indbundet, illustreret. 229,95 kr. ISBN 978-87-7695-415-4.

Oversat af Lone Bjelke, illustreret af Katy Couprie.

Køb

Marguerite Duras: Åh! Ernesto handler om en lille dreng, der ikke vil gå i skole. Det har han gode, genmnemtænkte grunde til!

Marguerite Duras’ Åh! Ernesto er ikke kun en charmerende og drilsk børnebog. Den er en integreret del af hele forfatterens værk, og er på en måde et destillat af hendes stadig aktuelle tanker om erkendelse, viden og indlæring, som hun blev ved med at kredse om. I 1982 blev der drejet en kortfilm over bogen, og i 1985 producerede forfatteren selv spillefilmen Børnene (Les enfants) på grundlag af Åh! Ernesto. I 1990 optrådte drengen Ernesto som hovedperson i hendes indvandrerroman Efterårsregn (La Pluie d’èté).

Marguerite Duras har talt og skrevet om Ernesto i mange sammenhænge. I 1990 sagde hun i et interview: ”Ernesto siger, på en måde, man lærer mig viden men ikke erkendelse. Eller, man lærer mig ting, som jeg ikke er interesseret i at vide. Med andre ord: man lader mig ikke lære ikke at lære, så jeg kan klare mig selv”.

Bogen udkom første gang i 1971 med illustrationer, som i dag ikke længere er tidssvarende, og som derfor i denne nye udgave er erstattet med en slags kaotiske anskuelses­tavler over alt det, man skal have styr på når man går i skole.