Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » En hest kommer ind på en bar

En hest kommer ind på en bar

David Grossman: En hest kommer ind på en bar. Udgivet september 2016. 1. udgave. 1. oplag. 218 sider. Hardback. 299,95 kr. ISBN 978-87-7695-391-1.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Hans Henrik og Rivka Uzan Fafner.

Køb

– Jeg forstår, at du gerne vil have mig til at komme til dit show.

– Ja.

– Men med hvilket formål? Hvorfor har du brug for mig?

– Jeg vil gerne have, udbrød han, at du ser mig. At du ser rigtig

godt på mig og bagefter fortæller mig.

– Fortæller hvad?

– Hvad du har set.

Scenen er sat på en comedy-club i en israelsk provinsby. Dovaleh, erfaren komiker, åbner sit sidste show for et forventningsfuldt publikum. Dovaleh står på scenen, ene og i spotlight. Mellem vittigheder og anekdoter trækker han sit publikum med ind i historien om sit eget livs forræderi, mens bogens fortæller prøver at fi nde ud af, hvorfor han blev indbudt.

Det bliver en aften, hvor alt kan ske.

En hest kommer ind på en bar er på en gang komisk og tragisk. En roman om humoren som maskeleg og værn mod sorgen. En hest kommer ind på en bar er blevet kaldt Grossmans hidtil dristigste og mest nyskabende bog.

"David Grosmann skriver fremdeles med et gammeltestamentligt schwung og en rungende alvor, som brydes af en lige så rungende humor. Mesterligt fælder han det uendelig store ind i det uendelig små, vi spares ikke for de fladeste vittigheder og rutinemæssige platheder." Bjørn Bredal, Politiken

"Som læser drives man rundt i den eksplosivt emotionelle manege, griner højt, krummer tæer af pinlighed, overvældes af undren over menneskers umulige liv og deres ukuelige vilje til dog at fortsætte dem. Man får aldrig lov at være uberørt, og netop det er et sikkert tegn på, at man her står over for et vigtigt stykke kunst." Heidi Laura, Weekendavisen