Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Joyful

Joyful

Robert Hillman: Joyful. Udgivet november 2015. 1. udgave. 1. oplag. 380 sider. Hardback. 299,95 kr. ISBN 978-87-7695-393-5.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson, oversat af Claus Bech.

Køb

Tess Wachowicz er en kvinde begavet med stor skønhed og musikalsk talent. Så da hun i en alder af fyrre gifter sig for anden gang med Leon Joyce, en velhavende antikvarboghandler, undrer hendes venner og beundrere sig. Tess er kendt for at være konstant mandegal; Leon er aseksuel. Folk går ud fra, at Tess har aftalt en ”ordning”.

Men ordningen er mere mærkelig, end nogen ved af, og mindst af alle Leon.

Da Tess dør af kræft, finder den sørgende Leon hendes mails med en ukendt elsker, og snart må han indse, at han knap kendte sin kone. Halvt vanvittig af sorg og jalousi trækker han sig tilbage til sin arvede landejendom, Joyful, for at overveje sit liv. For hvad gør man, når man opdager, at det eneste vigtige i ens liv har været båret af en løgn?

Leons sorg og skuffelse spejles i en samtidig historie om Emmanuel Delli og hans kone Daanya, kurdere som tog til Australien efter Golfkrigen på flugt fra Saddam Husseins Irak. Deres søn myrdes, deres datter begår selvmord efter en mislykket affære med Emmanuels bedste ven, og Emmanuel bliver sindssyg.

Men Emmanuels vej mod bunden krydser bogstavelig talt Leons, og romanen efterlader læseren bevæget og fyldt med glæde.

Den australske forfatter, Robert Hillman, skriver biografier og romaner, ofte på mellemøstlig baggrund.