Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Børnenes Tusind og én Nat - flere historier » Pressen skrev

Pressen skrev

Eventyr, der fortjener fast plads på boghylden

Tusind og én nat" er vigtig litteratur og lærdom i en tid, hvor kulturer brydes -nu fås den i en flot børneversion.

Dette trebindsværk burde få fast plads på boghylden ved siden af flotte værker trykt på tykt papir med et udvalg af H.

C. Andersens eventyr, med den lille frække abe Peter Pedals bedrifter og ikke mindst Ole Lund Kirkegaards mange skæve fortællinger med eller uden næsehorn.

Det er den samlede nyoversættelse af " Tusind og én nat", der har fået ForlagetVandkunsten til at udgive dette eksotiske pragtværk med udvalgte eventyr såsom " Sindbad Søfareren" og " Ali Baba og de fyrretyve røvere"...

Kulturbryder Derudover har " Tusind og én nat", der består af en række fortællinger fra en helt anden kultur, en vigtig funktion, der synes at blive vigtigere dag for dag: Den er en øjenåbner for alle uanset alder.

Landskaber, persongalleri og konflikter i eventyrene er anderledes end dem, vi kender fra vores egne eventyr. Alt er anderledes, og så alligevel ikke. For det handler om mennesker.

Cato Thau-Jensen formår gennem de smukkeste helsidesillustrationer at underbygge det fremmedartede som noget ligeværdigt og dragende. Illustrationerne er små kunstværker i sig selv, som man kan få tiden til at gå med at betragte. Akkurat som på museet Davids Samling i København.

Hanne D. Frette, Fyens Amts Avis, 27. februar 2015

Lektørudtalelse

Der er noget helt særligt ved disse fortællinger. Som andre klassikere er de velfortalte, men da de stammer fra en mellemøstlig kultur er de også lidt anderledes. Historierne er udfordrende, men værd at tage fat på...

...det er en vigtig udgivelse af at have i samlingen.

Pia Petersen, Lektørudtalelse, uge 7 2015