Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Danskernes huse på Guldkysten 1659-1850

Danskernes huse på Guldkysten 1659-1850

Anne Mette Jørgensen, Frederick Kofi Amekudi, Henrik Breuning-Madsen, Henry Nii-Adziri Wellington, Inga Merkyte, Jesper Kurt-Nielsen, Klavs Randsborg, Nikolaj Hyllestad, Ole Justesen, Per Hernæs: Danskernes huse på Guldkysten 1659-1850. Udgivet januar 2015. 1. udgave. 1. oplag. 306 sider. Hæftet. 249,95 kr. ISBN 978-87-7695-345-4.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Køb

En kortlægning af de fysiske spor efter de danskere, der levede på Guldkysten, vore dages Ghana, fra 1659 til 1850: Syv forter, cirka femten plantager og en håndfuld købmandsgårde, mange af dem midt i Ghanas livlige hovedstad Accra. Nogle er i dag ruiner, nogle anes knap i landskabet, mens det tidligere danske hovedkvarter, fort Christiansborg, bestod som magtens centrum både i den senere britiske kronkoloni og i det selvstændige Ghana, hvis regering og præsident har haft hovedsæde her næsten helt op i dag.

Bogens forfattere beskriver bygningerne som skuepladser for handel med slaver, guld, våben, elfenben med mere og for købmændenes og guvernørernes gentagne, men fejlslagne forsøg med plantagedrift. Desuden beretter de om nutidige forsknings- og formidlingssamarbejder og undersøgelser af den materielle kulturarv. Fortid og nutid illustreres rigt med fotos og tegninger fra arkiverne og fra Ghana i dag.

Dansk med engelske abstracts. Udgives i samarbejde med Nationalmuseet.