Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Medicinmanden - Niels Harboe og hans magiske livsværk

Medicinmanden - Niels Harboe og hans magiske livsværk

Alex Frank Larsen: Medicinmanden - Niels Harboe og hans magiske livsværk. Udgivet august 2014. 1. udgave. 1. oplag. Indbundet. 299,95 kr. ISBN 978-87-7695-302-7.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Køb

Som dreng splittede han kalvehoveder.

Som ung læge og forsker blev han andelshaver i en skelsættende Nobelpris, og som ustyrlig opfinder og æresdoktor foldede han sig ud som en af de største og mest originale iværksættere i dansk universitets- og erhvervsliv. Hans navn er Niels Harboe.

Som præstesøn i en urgammel slægt af bryggere og andet godtfolk blev han pioner i en avanceret helseindustri, der skabte leverum for syge og jobs for flygtninge og handicappede.

Niels Harboes livsværk hjælper i dag millioner af mennesker til en hurtig og præcis diagnose, så de i tide kan behandles for kræft og andre livstruende sygdomme.

Selv var han formand for fire danske verdensfirmaer og blev en nøjsom og gavmild mangemillionær.

Dronningen hyldede inspiratoren Harboe som et stort knudret egetræ, der lader lyset slippe gennem kronen til en frodig underskov.

Journalist og forfatter Alex Frank Larsen tegner i denne bog et nuanceret og fascinerende portræt af et usædvanligt menneske - forsker, humanist og købmand i én og samme person.