Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Den trettende kvinde

Den trettende kvinde

Lydia Davis: Den trettende kvinde. Udgivet august 2014. 1. udgave. 1. oplag. 170 sider. Indbundet. 199,95 kr. ISBN 978-87-7695-293-8.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen, oversat af Karen Margrethe Adserballe.

Køb

"Jeg sidder på det badeværelsesgulv, der er en del af mit hotelværelse. Det er næsten daggry, og jeg har fået for meget at drikke, så visse enkle ting forekommer mig at være dybt overraskende. Eller så enkle er de heller ikke." Fra fortællingen Eksempler på forvirring

Lydia Davis, født 1947 i USA, har udgivet en roman og syv novellesamlinger. I USA kaldes hun ”novellens mester” og Jonathan Franzen har kaldt hende ”selvbevidsthedens tryllekunstner”. Hun er hædret med talrige priser bl.a. International Man Booker Prize og nomineret til National Book Award for Fiction. Hendes bøger er oversat til talrige sprog. I øvrigt har hun tidligere været gift med forfatteren Paul Auster.

Den trettende kvinde fik 6 stjerner i Politiken, hvori Lillian Munk Rösing skrev:

"Davis’ korte historier er på én gang gådefulde og klare, komplicerede og enkle, filosofiske og poetiske, triste og morsomme, etiske og æstetiske, skarpe og stemningsmættede. Litterært vid af den slags, der får læseren til at klukke. Så læs, læs, læs og læs."

Den trettende kvinde er Davis´ anden udgivelse på Forlaget Vandkunsten. Den er oversat af Karen Margrethe Adserballe efter Almost No Memory.