Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Karikaturland. I krydsild mellem danske forfattere og tegnere

Karikaturland. I krydsild mellem danske forfattere og tegnere

Karikaturland. I krydsild mellem danske forfattere og tegnere. Udgivet juni 2014. 1. udgave. 1. oplag. 350 sider. Indbundet, illustreret. 349,95 kr. ISBN 978-87-7695-250-1.

Tilrettelagt af Åse Eg Jørgensen.

Køb

17 x 24 cm. Illustreret. Tilrettelagt af Aase Eg Jørgensen.

I Karikaturland fortæller Martin Zerlang den danske karikaturtegnings historie, belyst gennem dens samspil med litteraturen.

Bogen giver signalementer af tegnere fra Alfred Schmidt, Eigil Petersen, Johannes Holbek, Storm P., Herluf Jensenius, Bo Bojesen og til Per Marquard Otzen.

Der er ikke mange forfattere, som ikke på et eller andet tidspunkt har måttet se sig selv spiddet på en pen. Zerlangs bog er et frydefuldt leksikon over skiftende tiders litterære slagsmål med Søren Kierkegaard, H.C. Andersen, Mathilde Fibiger, Georg Brandes, Gustav Wied, Thit Jensen, Hans Scherfig, Klaus Rifbjerg og Suzanne Brøgger som mere eller mindre frivillige ofre.

Bogen fører karikaturfænomenet helt op til nyeste tid med kapitler om bl.a. rap-kulturen og Muhammed-tegningerne.

Martin Zerlang har fat i halen på et forhold mellem den tegnede og den verbale karikatur, som ikke tidligere er blevet fremstillet. Dermed kaster han kaster nyt lys over både kunst- og litteraturhistorien, og giver samtidig et konkret perspektiv på det spørgsmål om anerkendelse, som står så centralt i den aktuelle kulturdebat.

Karikatur handler også om fornøjelse, og bogen er skrevet for at more læseren.

Den er sjov.