Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Kære Dr. Ishøy. 46 epistler om lægens liv og gerning » Pressen skrev om Kære Dr. Ishøy

Pressen skrev om Kære Dr. Ishøy

Samfundssind og samvittighed

"Tage Voss tager os på rejser rundt i lægekunstens dilemmaer og aktuelle problemer. Skarp og nøgtern i sit layout, som svarer glimrende til de ord, der flyder let og ubesværet ned over siderne. Men lad Dem ikke narre af det pæne ydre.Tage Voss øser af et langt livs erfaringer, mange ophedede debatter - her dufter af både cigar og cognac i en grad, der ikke harmonerer med tidens politiske korrekthed.

Læs bogen som en af fagets grundbøger -ikke en gennemgang af mekanik og videnskab, men nødvendige refleksioner over etik og sund fornuft.

Jeg kommer til at tænke på Montaignes små humanistiske essays fra 1580' erne.

Der er stof til eftertanke, og grund til et stille smil for læger -og alle andre, der interesserer sig for velfærdssamfundets store udfordringer.

Claus Chr. Koch, Fyens Stiftstidende, 10. maj 2013

Holmgang med Hippokrates

"Formen er stadig den causerende, ironisk ræsonnerende, hvor vi kun får indblik i den ene side af en korrespondance, som udspiller sig over flere årtier. Gennemgående temaer, uenigheder, gensidig respekt, kæpheste og erindringsbilleder fylder de halvt hundrede breve, som dog alle har det til fælles, at de handler om LÆGEN - ikke som specifik person eller juridisk enhed, men som fænomen.

Tage Voss faldt i foråret 2012 uden for sit hus og slog hovedet og lænden. Smerterne og problemerne med at komme på das fik ham efterfølgende til for første gang at bekymre sig mere om sig selv end om menneskenes fremtid generelt. Heldigvis tog hovedet ikke mere skade, end at han kunne udgive sin fine, tankevækkende og provokerende brevveksling med Dr. Ishøy. Tak for det, Dr. Voss. Jeg håber, du får en god og behagelig død efter et langt og indholdsrigt liv.

Rasmus Dahlberg, Weekendavisen, 3. maj 2013

Meninger af karsken bælg

"Kære Dr. Ishøy" er en velskrevet debatbog, der kalder på respekt. Man kan være uenig med Voss, men han efterlader aldrig sine læsere ligegyldig."

Jes Henneberg, Nordjyske Stiftstidende, den 1. maj 2013.

Lektørudtalelse

"Der er meget humor og menneskelig indsigt i hans bog. Han er tydeligvis samfundsdebattør, og han skriver med en skarp pen, så man er ikke i tvivl om hans meninger. ... Udstilles den, vil den blive lånt ud med det samme."
Mette Fersum, Lektørudtalelse, uge 2013/22