Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Arje Griegst. Guldsmed, designer og billedhugger //Goldsmith, Designer and Sculptor » Pressen skrev

Pressen skrev

Mønsterbryderen Arje Griegst

Klart og med indlevelse redegør hun for hans liv og værk, inspireret af barokken og Orienten – og hun lægger ikke skjul på ikke sin begejstring. Bogen har paralleltekst på dansk og engelsk og en billedside, der er så smuk, at læseren næsten får gåsehud!

Hanna Nielsen, Antik & Auktion, april 2013


Overdådig bog om guldsmedekunsten

Billedskøn monografi om Arje Griegst, guldsmeden, der sprængte grænser
Den svenske designhistoriker Kerstin Wickman har et sikkert og enkelt greb om sit stof. Hun har skabt en overdådig bog om den danske guldsmed Arje Griegst , der ellers nok kan være svær at rubricere. (...) Bogen er let tilgængelig, med paralleltekst på dansk og engelsk - og prydet med mesterlige optagelser i farver af smykkerne - og i sort-hvid af historien om denne vidtspændende kunstner. Bogen er smuk, den er hver en krone værd, et bevis på, at forlaget Vandkunsten ønsker at sprænge grænser. Det er lykkedes.

Carsten Bach-Nielsen, Kristeligt Dagblad, 19. januar 2013.

Fornem bog hylder udfordrende smykkemager

... Dronningen gav Griegst frie hænder til at skabe et smykke, hun kunne bære i håret, og resultatet blev en sommereng i guld, månesten, smaragder og perler – et myldrende univers som noget af det fineste, man kunne finde hos Georg Jensen for 100 år siden, men så raffineret og eksklusivt, at dronningen må have frydet sig, da hun modtog diademet.

Et andet værk, der taler for sig selv, er ’Konkylie’ – et stel, som Griegst udførte for Den Kongelige Porcelainsfabrik i midten af 1970’erne, og som var skåle, kander og fade udført som kæmpe konkylier skyllet op på stranden. Drillende og drømmende – og helt forkert, hvis man tager de modernistiske briller på.

Griegst har flyttet vores opfattelse af, hvad der er pænt og godt kunsthåndværk. Han har udfordret vores formbegreber, og han har især forsynet verden med en masse smykker fyldt med glæde og skønhed. Fornemt præsenteret i Kerstin Wickmans hyldest til Griegst, der kun har ét minus – billedteksterne er lidt forvirrende placeret.

Til gengæld giver bogen sådan en lyst til at opleve Arje Griegsts smykker og genstande på en stor udstilling her i landet. Det har han fortjent.

Lars Hedebo Olsen, Politiken, 7. februar 2013.

Design, der sprudler!

Få syn for sagen fra denne fantastiske overflod af fabulerende kunst, der skilte sig ud fra strømmen af enkelthed og funktionalitet.

In, 14. februar 2013.

Lektorudtalelse

Bogen om den internationalt anerkendte danske guldsmed Arje Griegst fremstår som et ødselt skatkammer med en billedside, der vil gribe enhver med interesse for smykkekkunst og kunsthåndværk, når det er allermest udsøgt.

Jette Andreasen, Lektørudtalelse, uge 2013/10