Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Du » Pressen skrev

Pressen skrev

Den evige tørst efter liv

Dobbelte følelser strides i læserens bryst. Men der er ingen tvivl om, at Lotte Isager har skrevet en usædvanlig og modig roman om kærlighed og længsel. (...) Lotte Isager har skabt en på alle måder usædvanlig tekst, der driver læseren ind i sit helt eget, eksotiske slyngede univers.

Liselotte Wiemer, Kristeligt Dagblad, den 7. januar 2013.

At se ud på verden

Lotte Isagers roman » Du « er som en vandring gennem poesi og prosa, fantasi og virkelighed, ånd og krop og ikke mindst byens hamrende hjertepuls og sjælens frygtsomme fattigdom. Jeg holder meget af bøger, der som denne roman ligger på grænsen til det usigelige og materialistiske. (...) Endelig må jeg nævne, at Lotte Isagers sprog og skrivemåde er præcist og omfavnende, nyskabende og bredt staccatoagtigt. Det passer godt sammen med indholdet. Og læg så endelig mærke til omslaget, der forestiller en storby ved nattetide. Lysene giver antydning af varme, samvær og forbindelser. Du skal ikke tøve. Grib denne lille bog i A5 størrelse og lad dig undres, pirres og trøstes. Lotte og Rumi er med dig.

Lilly Jensen, Helsingør Dagblad, den 5. januar 2013.

Kærlighedens fugleperspektiv

Vi er i »Du« i passagen mellem drøm og virkelighed, hvor dét at være »ude af sig selv« opfattes positivt. Lotte Isager formår at skrive i et poetisk, sanseligt sprog, hvor kunst og kærlighed knyttes sammen og kærlighedsbudskabet står centralt, men det bliver - trods sammenbindingen af tråde til sidst i bogen - for brudstykkeagtigt og svævende.

Eva Pohl, Berlingske, 27. december 2012.

Kast dig ud, og du skal blive grebet

Denne friktion mellem storbymodernitet og en sværmerisk ikke-tid fungerer flere steder overraskende godt som en påmindelse om at huske at kigge op fra støvet og ind i sig selv, også når livet haster af sted.

Lise Garsdal, Politiken, den 1. december 2012.

Gå hen til brønden

Du er da også en ganske usædvanlig roman (...) Det er magisk realisme på persisk på dansk (...) Hendes kølige og koncentrerede prosa er skrevet med stor kunstnerisk kontrol.

Klaus Rothstein, Politiken, den 30. november 2012.

Lotte Isager jonglerer sine historier meget fint, og sine steder er der små morsomme iagttagelser, som når et af du'erne skriver til en brevkasse med med sine problemer, for kun skuffet at få at vide, at vedkommende er fuldkommen gennemsnitlig.
Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten, den 21. november 2012.

Bogen er til læsere af ny og poetisk litteratur. (...) Stemningen minder både om Paulo Coelhos bøger og om Iselin Hermanns Der hvor månen ligger ned.
Beth Høst, Lektørudtalelse, uge 2013/03