Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Spredt bifald. Et år med DR-SymfoniOrkestret » Pressen skrev

Pressen skrev

Hver uge sine kunstværker

"Bogen her er ... så eminent vidende og livfuld, at kolleger får fuld valuta for pengene.
Musikfolk af fag og teori vil værdsætte de mange afsnit med kapiteloverskriften »Intermezzo«, for her er der kloge bud på omdiskuterede fænomener som akustik, vibrato, kunsten at øve sig, fortolkning, chefdirigenter, følelser i og uden for musikken, orkester, såvel som mere indforståede betragtninger om »meget dybe toner« og de enkelte instrumenters karakter og egenart. Indforstået? Næ, i grunden ikke. Den musikinteresserede amatør kan sagtens begribe det og den interessikmuserede såmænd også, når ellers man giver eftertanken en chance ...
Der er gods i værket, og da gemyttet svinger på den ædle akse mellem sublimt og burlesk, er der også latter og vitser og anekdotiske optrin af høj rang. Og jo, »der skal 60.000 øvetimer til for at spille Tjajkovskijs violinkoncert på højeste niveau«, så det er bare om at komme i gang.
Senest som 4-årig."
Ulrik Høy, Weekendavisen, 16. december 2011.

Vibratokrigen og andre fortrolige oplysninger

"Han er i fuld gang med at skrive sig ind i sit otium, fløjtenisten Toke Lund Christiansen , og han gør det veloplagt og læseværdigt.
Den ældre herre har simpelthen et oplagt sprogligt formidlingstalent. At hans nyeste udgivelse oven i købet har sprængfarligt potentiale på niveau med jægerbogen - eller i hvert fald næsten - gør den kun mere interessant ...
I det hele taget er man godt underholdt, mens man læser sig gennem et år af en tænksom, poetisk og velskrivende fløjtespillers liv såvel i som uden for det orkester, han ifølge denne anmelders oplysninger har bestemt sig til at fortsætte med at spille i.
I al fald lidt endnu. Mens han overvejer sin pension og sit otium."
Thomas Michelsen, Politiken, 31. december 2011.

Dagbog fra et år med DR SymfoniOrkestret

"Det hører til sjældenhederne, at enkelte medlemmer af en stor organisation som DR SymfoniOrkestret udtaler sig offentligt om interne forhold; men i den erfarne Toke Lund Christiansens loyale og livskloge fremstilling er der meget at komme efter for dem, der interesserer sig for orkestermusik, fløjtespil med meget mere."
Eva Hvidt, Kristeligt Dagblad, 14. januar 2012.

Lektørudtalelse

"Solofløjtenist Toke Lund Christiansens tilbageblik på et år med DR's symfoniorkester er lystlæsning for dem der interesserer sig for den klassiske musik ...
En velskrevet bog hvor forfatteren fortæller veloplagt om årets gang som musiker i DR Symfoniorkestret og fortæller anekdoter fra sin lange karriere."
Søren Brunbech, Lektørudtalelse, uge 1, 2012.