Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Verdens skrifter » Pressen skrev

Pressen skrev

Vores og jeres tegn

Sprog er politisk, det er indlysende.
Men at skriftsprog også kan være politisk er en af de interessante opdagelser, man gør i selskab med den knastørre og ægte nørdede bog om skrift, som Forlaget Vandkunsten har udgivet i samarbejde med det Det Kongelige Bibliotek og Forening for Boghaandværk.
Et hold af danske sprogforskere gør rede for sagerne. Selvom det beskedent anføres, at bogen kun behandler de skriftsprog, der findes ekspertise indenfor i dansk forskning, kommer man alligevel verden rundt med 1000 kruseduller. Og kan konstatere at skrifttegn på den ene side har det med at brede sig langt ud over de sprog, de oprindelig er skabt til at fastholde. Og at der på den anden side utallige gange er blevet opfundet ny sprogskrift for at markere, at man i hvert fald ikke skriver ligesom abekattene på den anden side af grænsen.

Heidi Laura, Weekendavisen, 2. september 2011.

Skriftligt set: Derfor skriver vi, som vi gør

Fascinerende antologi om skriftens historie ...

Hvordan er sprogets lyd gennem tiderne blevet fæstnet i et andet medium, et skrivemedium? Er skriften egentlig blot en slags forenklede piktogrammer, eller beror den på andre former for abstraktion? Hvad er lyd, og hvad er betydning? Man skal ikke læse længe i bogen, før det bliver ret kompliceret ...

Carsten Bach-Nielsen, Kristeligt Dagblad 31. december 2011.

Lektørudtalelse

En lækker og højt kvalificeret bog, der vil glæde et fagligt interesseret publikum.

Sune Hundebøll, Lektørudtalelse, uge 38, 2011.