Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Spredt bifald. Et år med DR-SymfoniOrkestret

Spredt bifald. Et år med DR-SymfoniOrkestret

Toke Lund Christiansen: Spredt bifald. Et år med DR-SymfoniOrkestret. Udgivet november 2011. 1. udgave. 1. oplag. 248 sider. hæftet. 249,95 kr. ISBN 978-87-7695-247-1.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Udsolgt

Et symfoniorkester er en markant og kostbar kulturmanifestation. En klingende kunstudstilling i konstant bevægelse. DR SymfoniOrkestret optræder i Jean Nouvels hypersal, et byggeri i milliardklassen. Indenfor sidder, blandt 95 andre musikere, fløjtenisten Toke Lund Christiansen.

I oktober 2009 besluttede han at føre omhyggelig dagbog om orkestrets koncert- og dagligliv. Det var på et tidspunkt, hvor en række kunstneriske spørgsmål rejste sig såvel for orkestret som for ham personligt. Kvalitetsskruen strammes hele tiden, og i et spidsorkester er der kun plads til de absolut bedste. Orkestrets solister skal kunne gå solo, men også placere sig i et smidigt sammenspil. Og man opdager hurtigt, hvis man ikke elver op til kollegernes forventninger.

I Spredt Bifald bliver vi inviteret indenfor, om bag

orkestret, og følger hele processen, der ofte ender med at blive stor kunst. Arbejdet med de vekslende dirigenter bliver beskrevet, og vi følger vejen frem mod valget af en ny chefdirigent, den 78-årige Rafael Frübeck de Burgos.