Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Vi går gerne langt for vore døde. Kirkegårde og landskaber i Grønland

Vi går gerne langt for vore døde. Kirkegårde og landskaber i Grønland

Lone van Deurs: Vi går gerne langt for vore døde. Kirkegårde og landskaber i Grønland. Udgivet juni 2011. 1. udgave. 1. oplag. 274 sider. Indbundet, illustreret. 399,95 kr. ISBN 978-87-7695-226-6.

Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson.

Udsolgt

20 x 28 cm. Med indledning af Karen Nørregaard. Tilrettelagt af Carl-H.K. Zakrisson

Vi går gerne langt for vore døde er en personlig beretning om landskaber, kultur og mennesker i Grønland. Omdrejningspunktet er grønlandske kirkegårde, fordi netop de er anlagt ud fra et ønske om at skabe noget smukt i respekt for mennesket og i dialog med landskabet.

labelfoto


I ord og billeder beskriver landskabsarkitekt Lone van Deurs de landskaber og steder, som har gjort størst indtryk på hende, ud fra et ønske om at være med til at inspirere til fremtidens fornemmelser for landskaber. Projektet er motiveret af hendes fascination af et folk, der har trodset de mest barske livsbetingelser. Med nærmest umulige vilkår har de bevæget sig langs randen af enorme ismasser. De har været til stede i landskabet, med dyrene, livet og døden. De har indgået i en pagt med tilværelsens muligheder og har sat sig spor. Kirkegårde og gravpladser står markant eller sløret af tiden i Grønland. I dem mødes natur og kultur. De er kraftcentre i enorme landskaber af fjeld, is, himmel og hav. Der levede folk, der lever folk – og her er de døde.