Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Den kristne mystik fra middelalderens verden

Den kristne mystik fra middelalderens verden

Aksel Haaning: Den kristne mystik fra middelalderens verden. Udgivet juni 2011. 3. udgave. 1. oplag. 278 sider. Hæftet. 299,95 kr. ISBN 978-87-7695-131-3.

Tilrettelagt af Per Baasch Jørgensen.

Udsolgt

Den kristne mystik kræver ingen forkundskaber og er skrevet på baggrund af foredrag i lettilgængelig og kommunikerende stil. Selv om den udkommer som tredje og sidste del af middelaldertrilogien, er den på en måde en introduktion til denne og er delvist skrevet som sådan. Den henvender sig til enhver, der ønsker at få et indtryk af den kontemplative side af den vestlige kultur, eller som blot ønsker at fordybe sig i den religiøse og meditative side af en almen menneskelig erfaring.

Bogen indeholder fyldige kapitler om blandt andre Paulus og Augustin, Bernhard af Clairvaux, Frans af Assisi og den tyske mystiker Mester Eckhart. Desuden belyser den naturfilosofien og forbindelsen mellem den religiøse mystik og menneskets forhold til naturen. Sidste kapitel præsenterer »Den opstigende morgenrøde - Aurora consurgens«, en poetisk-mystisk tekst, som er under forberedelse i komplet oversættelse til dansk.

Den foreliggende udgave af Den kristne mystik indeholder som noget helt nyt en dybtgående, ikke tidligere trykt artikel om den danske filosof Søren Kierkegaards forankring i den mystiske og spirituelle tradition. Artiklen er skrevet af den danske kirkehistoriker og teolog Jørgen Pedersen (1919-1997) og har indledning og forklarende noter af Aksel Haaning.

Aksel Haanings middelaldertrilogi kan købes samlet til 650 kr. Bestil blot bøgerne enkeltvis - rabatten udløses automatisk.