Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Skyggen af en glad verden » Pressens skrev

Pressens skrev

Jødisk indvandrerliv

"Ethel Gelfers erindringer er ikke blot et værdigt minde om den jødiske kvinde, men samtidig en tidstypisk historie.
... Bogen er fornemt trykt med fotos fra samtiden, stift bind og bogmærkebånd, og det er med til at understrege en læseværdig bog."

Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten, den 22. januar 2011.


Forfatterinde på en tagryg

"Ethels erindringer giver ikke blot et billede af en aktiv og karakterfast kvinde, men er også et stykke samtidshistorie om tiden i Rusland og Danmark, om internationale tildragelser og om en indvandrerfamilies integration i det danske samfund. Det er en charmerende fortalt erindring, der med et væld af fotografier giver os et levende indtryk af immigrantmiljøet.
Ethel skrev det meste af sine erindringer i 1920erne og døde selv i 1939, hvorved hun blev forskånet for endnu en flugt. Georg måtte imidlertid sammen med sine børn flygte til Sverige. Forlaget Vandkunsten har atter en gang ydet en fornem indsats, og Ethels jødiske er smukt oversat af Moritz Schwarz."

Bent Blüdnikow, Berlingske Tidende, den 8. december 2010. Læs hele anmeldelsen her.

Nye danskere år 1900

"Ethel Gelfers personlige fortælling er et fund af en lidelseshistorie med lykkelig udgang ... Alene afsnittene om en flygtnings oplevelser af datidens Danmark er hele bogen værd."

Niels Ellevang, Jyllands-Posten, den 10. december 2010.

Fra Ukraine til København

"... en rørende beretning ... [og] en smuk bog, hvilket næsten er en sædvane, når Forlaget Vandkunsten sender en bog på gaden. Teksten er trykt på linjeret papir med reference til Ethels oprindelige håndskrevne sider. Det kan ved første øjekast synes som en lidt fjollet indskydelse, men det virker egentlig fint og giver en fornemmelse af intimitet. Også de mange private billeder og postkort er med til at skabe illusionen af at sidde med de private erindringer i hånden."

Ulrik Langen, Weekendavisen, den 7. januar 2011.

Livsglæde trods modgang

"... spændende læsning. Man bliver klog på baggrunden for antisemitismen, den jødiske indvandring til USA og Vesteuropa og fattigdommen i Zarens Rusland. Men også om de omkostninger, flugt har. Tankegangen hos flygtninge og den modtagelse, de får i landet de flygter til. Dermed bliver bogen ganske aktuel."

Peter Duetoft, Nordjyske Stiftstidende, den 30. december 2010.

Lektørudtalelse

"... en utrolig beretning om en stærk indvandrerkvinde."

Rikke Bruun, uge 02/2011.