Forlaget Vandkunsten » Bøger alfabetisk » Mit hinsidige » Pressen skrev

Pressen skrev

Troen på troens mening

Martin Walsers roman er en tæt og bitter lille historie om en mands forsøg på at overleve desillusionen, forment oversat af Anette Petersen. Fuld af smerte, men også af tro på kærlighedens mirakel og på det hinsidige som blandt andet kunsten repræsenterer i et menneskes liv.

Mai Misfeldt, Berlingske Tidende, 21. januar 2011.

Fortællinger fra et andet Tyskland

Martin Walsers lille romanperle indgår ikke som de øvrige tre anmeldte bøger her i lommeformat-serien om store fortællere.

Mikael Busch, Jyllands-Posten, den 11. december 2010.

Ak, du lieber Augustin

Martin Walsers lille roman stiller troens og kærlighedens problem med psykologisk, teologisk og litterær skarphed. Romanen er rørende i sin iscenesættelse af en flok 60-årige, højt uddannede mennesker med særlige forudsætninger for at forstå sindets dybder - mennesker som ikke desto mindre opfører sig som teenagere og til stadighed repeterer deres ungdoms mønstre i krig og kærlighed ... Ak, du lieber Augustin, Alles ist væk, væk, væk. Det gør ondt at læse ' Mit hinsidige'.

Bjørn Bredal, Politiken, den 11. december 2010.

En skæbnens opportunist

Romanen imponerer og bevæger ved sin analytiske energi. Man tror på denne psykiater, særlingen, som arbejder med indlevelse i stedet for psykofarmaka, med betydning frem for teknik, kunst frem for teori, og på forfatteren, der insisterer på kærlighedens umulige tema. Det sjælelige bevægelsesmønster kommer også til rytmisk udtryk i syntaksen, der snart har fortællende fremdrift, snart optegnelsernes staccato fra åndeløshed til åndfuldhed og aforismeagtig pondus. Det er mesterligt, og godt oversat.

Torben Bostrøm, Information, den 10. december 2010.

Når man forventer for meget af livet

Walser er i en hopla af den anden verden; han bevæger sig med en letfodet, underfundig selvironi … Som Martin Walser fremtræder i Mit hinsidige er han jokeren. Sårbar, risikerende sig selv, uroligt opmærksom og udstyret med flere spørgsmål end svar - men ikke mindst i Mit hinsidige gnistrende af humor og en indfaldsrigdom, som gør ham til en ganske særlig særling.

Niels Barfoed, Weekendavisen, den 26. november 2010.

Mit hinsidige

Martin Walser har skrevet en fin lille bog, der trods sit lille omfang rækker dybt. Mennesket Feinlein er ikke en ukendt skikkelse i en litterær kontekst, men han formår alligevel at være sin egen. Man aner tragedien, men kan heller ikke undgå at se håbet, troen og ikke mindst kærligheden. Det hele ligger ligefor, men det gør det ikke nemmere at nå. Bogen kan kun anbefales, og giver man sig selv tid til mere end en enkelt læsning af bogen, bliver oplevelse kun desto større.

Caspar Andreas Dyrehauge, KultuNaut, den 13. december 2010. Læs hele anmeldelsen her.


Lektørudtalelse

Midt i al bogverdenens konsumlitteratur får vi her substans og kvalitet.

Beth Høst, uge 02/2011.